Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

 

 

ΕΞΟΡΙΑ

 

 

Μέχρι τώρα, στην ανθρώπινη ιστορία, οι ζωντανοί φρόντιζαν και κήδευαν τους νεκρούς τους σύμφωνα με τις παραδόσεις τους. Οι νεκροί αντιπροσώπευαν πάντα σημαντικό μέρος της ψυχικής ζωής κάθε ανθρώπινης κοινότητας. Εδώ για πρώτη φορά περνούν στη δικαιοδοσία των εμπόρων. Οργανωμένα. Επίσημα. 

Αυτή η πρώτη απόπειρα αποζητά κοινωνική αποδοχή και νομιμοποίηση. Κάθε επισκέπτης συνεισφέρει στη νομιμοποίησή της  Κάθε πόλη που προσφέρει στέγη σ’ αυτή την έκθεση οφείλει να αιτιολογήσει την απόφασή της Κάθε κοινωνία που καλείται να της δώσει φιλοξενία,  πρέπει να ονομάσει ξανά τις αξίες της. 

Αυτοί είναι οι πρώτοι νεκροί άνθρωποι που αφαιρούνται από την ανθρώπινη κοινότητα - όπως τόσα αφαιρέθηκαν απ’ αυτήν - και παραχωρούνται στο οργανωμένο κέρδος. Είναι οι πρώτοι εξόριστοι, από την ανθρωπότητα, νεκροί.

Αυτό είναι ένα Τσίρκο Νεκρών - τελευταίο επίτευγμα του μεταμοντέρνου καπιταλισμού. Ενα μικρό, «κομψό», περιφερόμενο Αουσβιτς!

Μην τους αφήσετε να περιφέρουν τα «αποκτήματα» τους ανά τον πλανήτη.

 

 

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ                                                             

 Στείλτε παγκόσμια το μήνυμα ότι δεν έχουμε ακόμα παραδοθεί

                                                                                                                                 

 Βασίλης Ηλιακόπουλος                     

1 σχόλιο:

  1. Να θυμίσω μόνο ότι αυτοί δεν είναι "δικοί τους νεκροί", είναι οι νεκροί των "άλλων" και τους νεκρούς των άλλων, μέχρι τώρα στην ανθρώπινη ιστορία τους παλούκωναν, τους σταύρωναν, τους έθαβαν ομαδικά με μπουλντόζες, τους άφηναν χρόνια κρεμασμένους να λιώνουν, τους περιέφεραν αποκεφαλισμένους.
    Οπότε μάλλον ξεχάστηκες Βασίλη και μιλάς για μια "ανθρώπινη ιστορία" aluidus.
    Επίσης, στην δικαιοδοσία των εμπόρων οργανωμένα και επίσημα οι νεκροί έχουν περάσει αιώνες τώρα (θα μπορούσα να πώ και "χιλιάδες χρόνια".
    Ας μην τα πολυλογώ όμως. Νομίζω ότι είναι προφανές με ποιο τρόπο οι "παραδόσεις" σχετίζονται με το "εμπόριο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή