Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Ημερίδα/Εργαστήριο ΑΝΤΙ-ΣΩΜΑΤΑ

Δευτέρα 30 Μάρτη
ώρα 19:00

Αίθριο ΑΣΚΤ (Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256)

Από τις αρχές Φλεβάρη έχει εγκατασταθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, η έκθεση "Bodies - The Exhibition", στην οποία παρουσιάζονται σκοτεινής προέλευσης αληθινά ανθρώπινα πτώματα, "πλαστινοποιημένα", "επεξεργασμένα", γδαρμένα, πετσοκομμένα και στημένα σε διάφορες ευφάνταστες πόζες.

Το όλο εγχείρημα, που παραπέμπει στη ναζιστική κουλτούρα του θανάτου, συνεπικουρείται δυστυχώς από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (υπό το σύνθημα "Recycle your body") και υποστηρίζεται συστηματικά από γκρίζα ιδεολογήματα αισθητικής ("μας φέρνει σε επαφή με αποκαλυπτικά τοπία εσωτερικής ομορφιάς"), επιστημονικοπαιδαγωγικής ("γνωρίζουμε το σώμα μας και τις ανατομικές του λεπτομέρειες") και ηθικοπλαστικής ("βλέποντας τον πνεύμονα ενός νεκρού καρκινοπαθούς, ωθείται κανείς να αποφύγει το κάπνισμα") τάξης, έχοντας ξεσηκώσει και στη χώρα μας μια σειρά από σοβαρές αλλά μέχρι τώρα διάσπαρτες αντιρρήσεις.

Θεωρώντας ότι έχουμε να κάνουμε με ένα πείραμα αναισθητοποίησης βασικών αντιστάσεων στο απάνθρωπο, στο οποίο χρειάζεται συγκροτημένος και πολύπλευρος αντίλογος, οργανώνουμε σαν πρώτο βήμα μια ημερίδα/εργαστήριο με τίτλο "Αντι-Σώματα" στο Αίθριο της Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256) αυτή τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου και ώρα 19:00'.

Παρεμβάσεις θα κάνουν οι:

Βασίλης Καραποστόλης (καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών)
Πέπη Ρηγοπούλου (ιστορικός τέχνης)
Στέφανος Ροζάνης (διδάσκων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο)
Μιράντα Τερζοπούλου (εθνολόγος)
Κωνσταντίνος Μίχος

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε εκεί!

Συνδιοργάνωση:
Στέκι Φοιτητών της ΑΣΚΤ
και
Nobodies http://aboutbodies.blogspot.com

4 σχόλια:

  1. Ισως είναι αργά για κάτι τέτοιο πλέον, αλλά μήπως θα μπορούσατε να ξεκινήσετε την εκδήλωση σας ίσως με καθυστέρηση μισής ή και μιας ώρας λόγω του ότι στις 5 το απόγευμα υπάρχει η διαδήλωση για το Πάρκο Εξαρχείων και τους αυτοοργανωμένους Δημόσιους Χώρους από το πάρκο Εξαρχείων στον Δήμο Αθηναίων και όπως φανταζόμαστε πολύς κόσμος θα θέλει να έρθει στην πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση σας μετά την διαδήλωση ???...Κατά πάσα πιθανότητα ακόμα και με μισή ώρα καθυστέρηση ο περισσότερος κόσμος λογικά θα προλάβει να έρθει...για περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες, αφίσσες και κείμενα σχετικά με το πάρκο: http://voidnetwork.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υποθέτω ότι ισχύει πως όταν στην Ελλάδα λέμε π.χ. 7:00 εννοούμε 7:30'.

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλή η πρωτοβουλία σας-βλέπω σε αυτήν ενσαρκωμένο το ντελεζιανό κάλεσμα για δημιουργικές, θνησιγενείς ομάδες (όπου ο λόγος ύπαρξής τους είναι η ίδια η δράση τους), ροές και κύματα (ενάντια στα άτεγκτα σχήματα και πρωτοβουλίες "από τα πάνω"). Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.trendhunter.com/trends/kittiwat-unarrom

    check this είναι σχετικό!

    Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή